آزمون های روانشناسی

تست روانشناسی: شخصیت شناسی هالند – آزمون رغبت سنج شغلی

تست شخصیت شناسی هالند (Holland Test) یک آزمون رغبت سنج شغلی است که با انجام آن می‌توانید تیپ شخصیتی خود و شغل و حرفه متناسب با آن را شناسایی کنید.

 

وقتی کارهایی را انجام می‌دهید که دوست دارید، از کار خود لذت می‌برید. کدهای تست شخصیت هالند مجموعه‌ای از انواع شخصیت است که توسط روانشناس جان ل. هالند در دهه ۱۹۷۰ ساخته‌شده است. دکتر هالند معتقد است که مردم بهترین عملکرد خود را در محیط‌های کاری‌ای نشان می‌دهند که با ترجیحات و علاقه‌مندی‌هایشان مطابقت دارد. هماهنگ بودن فرد و محیط کار می‌تواند بهترین شرایط را ایجاد کند. اکثر مردم ترکیبی از دو یا سه زمینه موردتوجه هالند هستند. این دو یا سه زمینه تبدیل به “کد هالند” شما می‌شوند.

علاقه‌مندی‌های خود را با یک شغل مطابقت دهید

جدا از شغل یا حرفه شما، کارهایی هستند که شما از انجام دادن آن‌ها لذت می‌برید. کلید یافتن حرفه‌ای رضایت‌بخش این است که علاقه‌مندی‌های اساسی خود را با مشاغل موردنظر مطابقت دهید. به‌عنوان‌مثال، اگر یک شخص اجتماعی تمام‌روز را تنها در یک دفتر کار کند دیوانه می‌شود. یا اگر شخصیت هنری داشته باشید، احتمالاً از وجود قواعد سخت‌گیرانه در کارتان متنفر خواهید بود. به همین دلیل است که آزمون‌های رغبت سنج شغلی می‌تواند بسیار مفید باشد. آزمون رغبت سنج شغلی هالند مادر بسیاری از آزمون‌های شغلی است.

تست شخصیت شناسی هالند (آزمون رغبت سنج شغلی هالند)

امروزه کدهای هالند یکی از محبوب‌ترین مدل‌های مورداستفاده برای آزمون‌های شغلی است. ازنظر هالند انتخاب حرفه تظاهری از شخصیت افراد است. در مدل هالند شش نوع تیپ شخصیتی وجود دارد و اکثر افراد به چند دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  1. واقع‌گرا: عملی، فیزیکی، عینی، کنشی، ماشینی و ابزارگرا
  2. جستجوگر: تحلیلی، روشنفکر، علمی، اکتشافی، متفکر
  3. هنری: خلاق، مبتکر، مستقل، نامنظم، نوآور، رسانه‌ای، اهل نگاشتن و نوشتن
  4. اجتماعی: تعاونی، حمایت‌کننده، کمک‌کننده، درمان / پرورش، آموزش
  5. متهور: رقابتی، رهبری، متقاعد کردن، مقام
  6. قراردادی: جزئی گرا، سازمان‌دهی، دفتری

انواع تیپ شخصیت در تست شخصیت شناسی هالند

۱- تیپ واقع‌گرا (Realistic)
مشاغل متناسب با تیپ واقع‌گرا اغلب مشاغلی است که شامل کارهای عملی، مسائل و راه‌حل‌های دستی می‌شود. آن‌ها اغلب با گیاهان، حیوانات و مواد دنیای واقعی مانند چوب، ابزار و ماشین‌آلات سروکار دارند. بسیاری از اشخاص به شغلی نیاز دارند که در فضای باز باشد، و نیاز زیادی با سروکار داشتن با دیگران یا دفتر و کاغذ نداشته باشد. 

به طور کلی هر نوع شغلی که در ارتباط با اشیاء و ابزار باشد و جنبۀ فنی و تکنیکی داشته باشد. مثل: مهندسی مکانیک-  ارتش- پالایشگاه- مهندسی ماشین آلات سنگین- آبخیزداری- کشتی سازی- خلبان بالگرد-  صنعت و اقتصاد- حمل و نقل-  صنعت کیف و کفش- تکنیسین (در هر رشته ای)-  صنعت نفت و گاز-  مشاغل با ارتباط ابزار- کارهای هتل و رستوران- مکانیک (در هر رشته ای)-  صنایع مونتاژ آب و برق، مخابرات- تعمیرات و تأسیسات (در هر رشته ای)- سنگ و معدن- تعمیرات در صنعت نساجی- خدمات و صنعت غذا، نان و شیرینی-  صنایع چوب مبلمان سازی- صنعت رنگ و پارچه- تولید چرم- ساخت و تعمیر ماشین آلات- موسیقی- پل سازی- جوشکاری- تربیت بدنی- 

۲- تیپ جستجوگر(Investigative)
مشاغل جستجوگرایانه اغلب شامل کار با ایده‌ها و نیاز به مقدار زیادی تفکر وسیع دارد. این مشاغل می‌توانند کارهایی مرتبط با کشف مشکلات ذهنی یا کشف حقیقت باشد. 

به طور کلی هر نوع شغلی که به داده ها بپردازد و مستلزم پژوهش و تحقیق مداوم باشد. مثل: پزشک- دامپزشک- پژوهشگر آزاد- فیزیکدان- زمین شناس- روان پزشک- جراح- زیست شناس- روان شناس-شیمیدان- نویسنده مقالات علمی- استاد دانشگاه- داندانپزشک- جامعه شناس- بیولوژیست- ریاضی دان- ستاره شناس- میکروبیولوژیست- داروساز- مهندس نرم افزار کامپیوتر- بیوشیمیست- علوم و فنون هسته ای- علوم (پزشکی/ زیستی/ فیزیکی)- جامعه شناسی-  علوم جغرافیا- مهندسی هوافضا- مهندس (عمران/ الکترونیک/ کشاورزی و …)- مهندس برق- اقتصاددان- مهندس و برنامه ریز کامپیوتر- مهندس طراح سیستم

۳- تیپ هنری (Artistic)
مشاغل هنری اغلب شامل کار با شکل‌ها، طرح‌ها و الگوها است. آن‌ها اغلب به بیان خود نیاز دارند و می‌توانند کارها را بدون پیروی از مجموعه‌ای از قوانین روشن انجام دهند. 

به طور کلی هر نوع مشاغلی که در ارتباط با داده ها و اشیاء باشد و جنبۀ خلاقیت و ابتکار و آثار هنری فرد را ارج نهد و به نوعی با طراحی و دیزاین در ارتباط است. به عنوان مثال: مهندسی معماری/ آرشیتکت- سینما- ادبیات- هنر و موسیقی- طراح تبلیغات- سردبیر مجله و روزنامه- موسیقیدان/ آهنگساز- فیلمنامه نویس- طراح گرافیک (ارتباط تصویری)- کارگردان- خوشنویس- طراح لباس و مد- کارشناس نقاشی- شاعر- طراح صحنه- کارشناس عکاسی- بازیگر- طراح داخلی(پرده، مبلمان، آباژور، کوسن، آشپزخانه و …)- کارشناس چاپ- خبرنگار- روزنامه نگار- انیمیشن (نقاشی متحرک)- کارشناس مرمت و احیای آثار تاریخی- کارشناس میراث فرهنگی، هنر و موزه- رمان و داستان نویس- ویراستار- کارشناس فرش- مهندس طراح- طراح صنعتی- کارشناس هنرهای سنتی- فیلمبردار و عکاس – طراح بافت و چاپ پارچه/فرش/گلیم و…- طراح مراسم و تدارکات ازدواج- نوازندگی سازهای جهانی و ایرانی-کارشناس صنایع دستی- طراح صفحات وب- مردم شناس- گرافیک رایانه ای- باستان شناس- مترجم زبان های خارجی- کارشناس علوم ارتباطات- ادبیات نمایشی/ نویسنده- روان شناس اجتماعی.

۴- تیپ اجتماعی (Social)
مشاغل اجتماعی اغلب شامل کارهایی می‌شود که در ارتباط با افراد و آموزش دادن به افراد است. این مشاغل عمدتاً مشاغلی هستند که با کمک کردن و یا ارائه خدمات به دیگران مرتبط هستند.

به طور کلی هر نوع شغلی که در ارتباط با مردم است و آموزش، تدریس و رفاه اجتماعی را مدنظر دارد. به عنوان نمونه: آموزش و پرورش- خدمات روان درمانی- مشاغل مرتبط با روابط عمومی- شغل های مربوط به الهیات/ علوم دینی/ معارف دینی و عرفان مثل روحانی و… – فرویت در سازمان های خیریه و تأمین اجتماعی- خدمات و ارتباطات مردمی- مدیر/ معلم دبستان، مدرسه، دبیرستان و دانشگاه-  مشاور امور اجتماعی و مردمی- علوم تربیتی و آموزشی- پرستار/ درمانگر- مدیر باشگاه و امور جوانان- علوم اجتماعی- مورخ- خدمات اجتماعی- معلم تربیتی و روان شناسی- مشاورۀ امورکار و اشتغال- مدیر کارگزینی و توسعۀ کارکنان- مددکار اجتماعی- مدیر مراکز مراقبت از کودکان- سرپرست و رئیس پلیس- کاردان بهداشت دهان و دندان- کارشناس و مدیر کتاب داری- کارشناس مطالعات خانواده- افسر پلیس- مدیر و برنامه ریز آموزشی- روانشناس صنعتی- مشاور مدیریت- مأمور آگاهی- مربی مهد کودک- روان شناس و مشاور تحصیلی- فیزیوتراپیست- استاد دانشگاه- مشاور شغلی

۵- تیپ متهور (Enterprising) (جسور)
مشاغل متناسب با تیپ متهور اغلب شامل راه‌اندازی و اجرای پروژه‌ها می‌شوند. این مشاغل می‌تواند شامل رهبری دیگران و تصمیم‌گیری‌های بسیار باشد. این‌گونه کارها گاهی نیاز به ریسک کردن داشته و اغلب با معاملات کاری سروکار دارند. 

به طور کلی هر نوع مشاغلی که در ارتباط با مردم است و اهداف سازماندهی، مدیریت و فروشندگی را دارا می باشد. مثلا: مدیریت بازرگانی- معامله گر- مشاور املاک- واسطه گر- دلال- مدیر امور بانکی- بازاریاب- مشاور مالی و سهام- مدیریت بیمه- رهبری/ ریاست/ سرپرستی در هر صنفی- تجارت- مدیر مراسم و تشریفات- مدیر هتل و رستوران- سیاست مدار- کارشناس علوم سیاسی- کارشناس روابط بین الملل- مأمور خرید و فروش در هر صنفی-دادستان- وکیل- مدیر/ مربی امور جهانگردی- مدیریت منابع انسانی- مدیر تجاری- مدیریت دولتی- کارشناس وزارت کار- مدیر وام و اعتبار- مدیریت اجرایی- مدیر فرودگاه- خرده فروشی- نماینده مردم- مهندس صنایع- کارشناس بازرسی مواد شیمیایی/کشاورزی- رئیس دانشگاه- واسطۀ روابط کارگری- مترجم- مشاور مدیریت در امور کسبی- حسابدار مالیات کارگاه خصوصی- مدیریت خدمات- بازرس بهداشت و امنیت محیط کار- مدیریت شرکت خصوصی- رئیس اتاق بازرگانی- مهمان دار هواپیما- سرپرست منابع آموزشی

۶- تیپ قراردادی (Conventional)
مشاغل قراردادی اغلب از مراحل و روش‌های تعیین‌شده تشکیل می‌شوند. این مشاغل بیش از اینکه با ایده‌ها سروکار داشته باشند شامل کار با داده‌ها و جزئیات می‌شوند. در این‌گونه مشاغل معمولاً یک مسیر مشخص برای پیگیری وجود دارد. 

به طور کلی هر نوع مشاغلی که توجه و دقت به جزئیات و ریزه کاری در داده ها بپردازد. به عنوان نمونه: حسابدار- ثبت و تنظیم داده های اداری (بانک، گمرک، بیمه و …)- اپراتور-کارشناس حسابداری- تحلیل گر امور مالیاتی- گزارش نویس دادگاه- کارشناس امور اداری- ناظر صورت برداری از موجودی- تکنیسین اسناد پزشکی- معاون شهرداری منطقه- مسئول دفتر- تحویلدار بانک- کارشناس و مشاور مالیاتی- دفترداری در هر صنفی- ثبت سند، شکایات دادخواست ها- کارشناس امور گمرکی- مشاغل در ارتباط با تنظیم بودجه- سرپرست پذیرش مدارک پزشکی- مدیر دفاتر چک کردن مرغوبیت و کیفیت کالا- تحلیل گر بودجه- دفتردار حقوقی/ قضایی- فهرست نویس کتابخانه- اپراتور اطلاعات ثبت احوال-متصدی امور بایگانی- امور ثبتی و دفتری پست و تلگراف- کارشناس امور و بازرس پرواز- نماینده خدمات به مشتریان

انجام تست شخصیت شناسی هالند

دوست دارید چه کاری انجام دهید؟ به تست شخصیت شناسی هالند پاسخ دهید و فقط در چند دقيقه شغل موردعلاقه خود را بشناسید. تست شخصیت شناسی هالند به شما در شناخت خودتان مخصوصاً با تمرکز بر انتخاب شغل کمک می‌کند.

روش کار:
در جدول زیر فهرستی از فعالیت‌های مختلف آورده شده است و روبری هریک یک خانه خالی در جدول قرار دارد شما با توجه به میزان علاقه‌مندی خود به انجام این کار نمره مورد نظر را در خانه خالی یادداشت کنید.

  • خیلی بدم می‌آید (۱ نمره)
  • بدم می‌آید (۲ نمره)
  • نه دوست دارم نه دوست ندارم (۳ نمره)
  • دوست دارم (۴ نمره)
  • خیلی دوست دارم (۵ نمره)

 

عبارات R I A S E C
۱- تست کیفیت قطعات قبل از ارسال و حمل‌ونقل            
۲- مطالعه ساختار بدن انسان            
۳- رهبری یک گروه موسیقی کر            
۴- دادن مشاوره شغلی به دیگران            
۵- فروش نمایندگی رستوران به افراد            
۶- تنظیم چک‌های حقوق ماهانه کارمندان دفتر            
۷- چیدن آجر یا کاشی ساختمان            
۸- مطالعه رفتار حیوانات            
۹- هدایت کردن بازی            
۱۰- انجام کار داوطلبانه در یک سازمان غیرانتفاعی            
۱۱- فروش کالا در فروشگاه            
۱۲- تهیه فهرست از لوازم موجود در کامپیوتر یا دفتر یادداشت            
۱۳- کار بر روی دکل دریایی استخراج نفت            
۱۴-انجام تحقیق در مورد گیاهان یا حیوانات            
۱۵- طراحی آثار هنری برای مجلات            
۱۶- کمک به افراد معتاد به الکل یا مواد مخدر            
۱۷- مدیریت اجرایی یک هتل            
۱۸- استفاده از یک برنامه کامپیوتری برای تهیه صورتحساب مشتری            
۱۹- جمع‌آوری قطعات الکترونیکی            
۲۰- توسعه یا ابداع یک روش درمانی جدید            
۲۱- ترانه نویسی            
۲۲- آموزش فردی ورزش روزانه            
۲۳- اداره یک سالن زیبایی یا آرایشگاه            
۲۴- حفظ و نگهداری از پرونده‌ها و سوابق کارمندان            
۲۵- راه‌اندازی ماشین سنگ‌بری در کارخانه            
۲۶- انجام تحقیقات بیولوژیکی            
۲۷- نوشتن کتاب یا نمایشنامه            
۲۸- کمک به افراد برای حل مشکلات خانوادگی            
۲۹- مدیریت یک بخش در یک شرکت بزرگ            
۳۰- محاسبه و ثبت داده‌های عددی و آماری            
۳۱- تعمیر شیر آب خراب            
۳۲- مطالعه نهنگ‌ها و دیگر انواع جانوران آبزی            
۳۳- نواختن یک آلت موسیقی            
۳۴- نظارت و سرپرستی کودکان در اردو            
۳۵- مدیریت فروشگاه پوشاک            
۳۶- راه‌اندازی یک ماشین‌حساب            
۳۷- جمع‌آوری محصولات کارخانه            
۳۸- کار در یک آزمایشگاه زیست‌شناسی            
۳۹- اجرای بدل‌کاری در یک فیلم سینمایی یا برنامه تلویزیونی            
۴۰- آموزش خواندن به کودکان            
۴۱- فروش خانه            
۴۲- مدیریت معاملات بانکی مشتری            
۴۳- نصب کف‌پوش در منازل            
۴۴- تهیه نقشه از زیر اقیانوس            
۴۵- طراحی یک مجموعه برای نمایش            
۴۶- کمک به سالمندان برای انجام فعالیت‌های روزانه خود            
۴۷- راه انداختن یک فروشگاه اسباب‌بازی            
۴۸- جابه‌جایی و دریافت پرونده‌ها            

نمره گذاری تست شخصیت شناسی هالند

برای نمره آزمون، نمرات هر ستون را باهم جمع بزنید و در جدول زیر قرار دهید.

ستون جمع تیپ شخصیتی
R   واقع‌گرا (Realistic)
I   جستجوگر (Investigative)
A   هنری (Artistic)
S   اجتماعی (Social)
E   متهور (Enterprising)
C   قراردادی (Conventional)

به عبارت دیگر:

  • جمع عبارات ۱- ۷- ۱۳- ۱۹- ۲۵ – ۳۱ – ۳۷ – ۴۳ برابر با R
  • جمع عبارات ۲ – ۸ – ۱۴- ۲۰ – ۲۶ – ۳۲ – ۳۸ – ۴۴ برابر با I
  • جمع عبارات ۳ – ۹ – ۱۵ – ۲۱ – ۲۷ – ۳۳ – ۳۹ – ۴۵ برابر با A
  • جمع عبارات ۴ – ۱۰ – ۱۶ – ۲۲ – ۲۸ – ۳۴ – ۴۰ – ۴۶ برابر با S
  • جمع عبارات ۵ – ۱۱ – ۱۷ – ۲۳ – ۲۹ – ۳۵ – ۴۱ – ۴۷ برابر با E
  • و جمع عبارات ۶ – ۱۲ – ۱۸ – ۲۴ – ۳۰ – ۳۶ – ۴۲ – ۴۸ برابر با C می‌باشد.

دسته‌ای که بالاترین امتیاز را در آن کسب کرده‌اید، تیپ شخصیتی شما را نشان می‌دهد.

یک نکته مهم: این ۶ تیپ می‌تواند به‌طورکلی ۷۲۰ ترکیب مختلف ارائه دهد مانند ISERAC، AIRSEC یا CSERIA. بااین‌حال، فقط دو یا سه حرف برای ایجاد یک توصیف مفید، مانند SC، IRC، یا AIC لازم است. چنین توصیفی ممکن است هم در مورد فرد و هم در محیط کاری به کار رود. پس در واقع ما یک طیف از پاسخ به تست هالند داریم.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *